שם האתר • סימנים וצורות לביירותים שאנו מגדלים. - דף 2
דף 2 מתוך 2

Re: סימנים וצורות לביירותים שאנו מגדלים.

נשלח: ג' יוני 02, 2009 6:17 pm
על ידי קותי
חשוב שתדע מספר עובדות ,מגוזל לבוגר היונה עוברת מספר שינויים מורפולוגיים ובימים עברו יוני התעופה המזרחיות יצרו אכן גוזלים כבדים של כ300 גרם שזו מנה יפה עם גדילתם מסת השריר משתנה מיתחזקת ומתקשה ,כשאני מגדיר בשר בתקופה קדומה ,אנני מדבר על גידול מיסחרי,
היונה הביירותית המעופפת על אף משקלה ניחנה בתעופה מיוחדת וספציפית והיונים הללו כונו בארה"ב ובאירופה :sky cutters" , כלומר מעופפים בחיתוכים אופייניים באויר בשונה מיונים אחרות בגודל בינוני ומטה,
הנכון הוא שבגישה המיסחרית של היום גידול לבשר הוא עניין מדעי לחלוטין שאגב החל אצל אותו "וונדל לוי"
אשר כתב את האנציקלופדיה לגידול יונים ,
זכיתי לבקר בחוותו בסמטר שבדרום קרוליינה כשהוא כבר לא היה בחיים אך ביתו שמבוגרת היתה ממני בעשרים שנה סיפרה לי על החזון של אביה וביסוס טיפוח היונים לבשר ויצירת הקרנו הלבן,להקיש מכך על הביירותים יהיה לא שלם מלבד הדגשת העובדה המבדילה בין הטיפוח לבשר המודרני התעשייתי מתקופת לוי לבין התקופה הקדומה בה החזיקו משק מעורב קטן וגידלו את היונה הביירותית המבוייתת להנאה תרתי משמע, הנאה לעיניים והנאה למעיים,אז זה לא הפריע ליונים שהיו לעופף,
לגבי הצורה מדובר בסכ"ה על טעמם של המטפחים ,איהב הגדיר בצורה מפורשת איך הוא היה רוצה לראות את הביירותי היום ,תיאר וכתב , כל מטרת הכתבה היא לעורר את הדיון בסוגיה ואפשר לשאול גם הביירותי לאן?